Toegankelijkheid openbaar domein: Voor dit thema is er voldoende budget om alle projecten uit te voeren en hoef je dus niet te stemmen

Kunstwerk als verkeersremmer voor 75.000 kinderen ter hoogte van De Studio

Ter hoogte van De Studio aan het Mechelseplein steken jaarlijks zo'n 75.000 kinderen de straat over om te genieten van kunst speciaal voor hen gemaakt. Deze straat ligt echter in een bocht waar de auto's soms door razen. Dit kan veiliger.

Jaarlijks steken vele mensen het de Maarschalk Gerardstraat over, ter hoogte van kapitein Zeppos, Boer van Tienen en De Studio. Omdat de enkelrichtingstraat in een bocht licht, zien niet alle bestuurders, die net terug optrekken na het zebrapad ter hoogte van Sint Ludgardis, wat er verderop in de straat aan overstekend wild beweegt. Om ongelukken te voorkomen schrijven we een wedstrijd uit voor kunstenaars om een Trompe L'oeil of een ander verkeersremmend kunstwerk te creëren en te plaatsen ter hoogte van Maarschalk Gerardstraat 4, tussen de parkeermeter en de fietsbeugels aan de overzijde. Zo creëren we een veiligere oversteekplaats voor families, kinderen, scholen, het nachtleven en het personeel van Kapitein Zeppos.

Veiligheid. Kunst. Toegankelijkheid.

De straat bestaat uit kleine stenen. Indien er werken in de straat zijn zou het opnieuw moeten worden uitgevoerd. Er zou moeten onderzocht worden of er een soort verwijderbare verkeersdrempel kan komen voor tijdens werken of een andere vorm kan worden gevonden om het werk duurzaam in te richten.

15.000 euro (ruwe schatting)

Villanella vzw

1) wedstrijd uitschrijven 2) materialenstudie 3) uitvoeringsplan in samenwerking met de lokale overheid