Ontmoeting in de buurt: 97.340 euro

Bijeenkomsten rond welzijn van mens en dier (klein project-stemmen x2)

Samen iets doen aan het welzijn van dieren en mensen. Dit kan in de vorm van een maandelijkse bijeenkomst met mogelijk een hapje en drankje, en/of in de vorm van werkgroepen.

Dit project wil praten over dierenwelzijn en mensenwelzijn en hoe ze elkaar kunnen versterken. Zo kunnen we bijvoorbeeld samen met de hond gaan wandelen, kleine huisdieren aaien, of nadenken over de verzorging van kippen en konijnen. De bedoeling is om mensen te vormen en dieren op te leiden om samen op bezoek te gaan bij of met andere mensen. Zo kan het contact verbeteren tussen mensen onderling en tussen mensen en dieren Deelnemers hoeven geen dier te hebben, of gehad te hebben. Een interesse in dieren is wel vereist, net als verdraagzaamheid en openheid voor mensen die open staan voor dierenintegratie.

1) Persoonlijke gezondheid 2) Veiligheid in het district

* geen volk vinden omwille van weinig interesse * angst bij mensen omwille van het onderwerp

2000 EURO voor huur locaties, workshops, eventueel klein materiaal.

Ikzelf + alle geïnteresseerden Er is ook samenwerking mogelijk met gelijkaardige initiatieven .

Stappenplan wordt bekeken bij de eerste "officiële" samenkomst. Eerste stap is medewerkers zoeken en vinden. De eerste bijeenkomst richten we op mekaar wat beter te leren kennen en te zien waar de interessepunten zitten van de aanwezigen. Ook wisselen we contactgegevens (telefoonnummer, Facebook pagina, … wat het beste uitkomt) uit zodat we mekaar op de hoogte kunnen houden van wat er op til is. Elke bijeenkomst zal eindigen met het opmaken van een lijst om te doen alsook een taakverdeling naar ieders wensen, kunnen en tijdschema. Moesten er ergens struikelblokken blijken dan kan ik je steeds coachen moest dat nodig zijn. Graag wil ik een keer per maand op een centrale en makkelijk te bereiken plaats samenkomen.