Projecten voor mensen in armoede: 139.653 euro

Koffiebabbel (klein project-stemmen x2)

Tijdens een koffiebabbel krijgen mensen bij een kopje koffie of thee de kans om op een rustige manier een andere taal en cultuur te delen. Het project wil twee keer per week een koffiebabbel organiseren voor kansarme mensen rond de Paardenmarkt.

Op het onthaal St. Antonius Paardenmarkt 109 te Antwerpen organiseren we op regelmatige tijdstippen een koffiebabbel. Wij bieden de noodlijdende mensen graag een warm onthaal aan met respect en waardering. Nu willen we hiervan de frequentie verhogen tot twee koffiebabbels per week en de kwaliteit verbeteren met een koffiekoek of andere versnapering, Ook de ruimte waar de koffiebabbels plaatsvinden zullen we opfrissen en verfraaien.

Een stimulans voor de Nederlandse taal; gezelligheid en warmte; mensen uit eenzaamheid en isolement halen.

Er is een nood aan extra vrijwilligers! Financieel: Kosten gedekte tafel: koffiekoeken, versnaperingen, koffie, thee en melk.

Totaal 4.500 €. Per koffietafel met 40 personen aan 1 € per persoon: 40 €. A rato van 2 koffietafels per week x 50 weken: 4.000 € per jaar. Opfrissen van de ruimte: 500 €.

Onthaal St. Antonius van Padua VZW Verantwoordelijke: Rita Somers

Voor het ogenblik organiseren we een eenvoudige koffiebabbel. Zodra het nodige budget beschikbaar is willen we de bovengenoemde kwaliteitsverbetering en frequentieverhoging uitvoeren.